Земеделците ще ползват отстъпка за акциза


Земеделците ще ползват отстъпка за акциза
Земеделците ще ползват отстъпка за акциза на горивата през 2016 г.

Mинистърът на земеделието и храните Десислава Танева съобщи, че ще има отстъпка за акциза на горивата за земеделските производители от всички сектори за 2016 г. като държавна помощ.

По време на форума “Общините през програмен период 2014-2020” земеделският министър обясни, че в момента се подготвят законодателните промени в тази насока, а в бюджета са предвидени средства за тази помощ.

Танева не уточни колко точно са средствата, защото са предвидени в приходната част на друга институция, а не в бюджета на земеделското министерство. Тя обаче обясни, че отстъпката няма да се прилага с ваучери.

Част от забавянията по плащанията при нас дойдоха именно от изключително затруднената обработка на данните от тази ваучерна система, призна Танева и допълни, че сега се подготвя по-опростена схема, която ще е пряко обвързана с декларираните площи и животни по схемата за единно плащане на площ и по схемите на директните плащания.

Източник : AgNews.BG

Други новини

· Картофопроизводителите ще получат 1,6 млн. лева · Преведени са 30 млн. лева за култури · Обезщетяват собствениците на земи · АИКБ предлага корекция в отдаването на земи · Фермери купуват земя на лизинг без самоучастие · НССЗ изготви над 2 850 проекта · ЕК настоя България да промени закона за земя · ДФЗ приема заявления по НПП 2014-2016 г. · Нивите в Шуменско поскъпнаха · Придобиване на земя по давност · Изпълнението на оперативните програми · Нов вид сделки доминира на пазара на земи · 55 точки са нужни за успех по мярка 4.2 · Обявено е второто класиране по мярка Г · Агрион предлага за продажба чрез търг земи · До 28 февруари е срока за пререгистрация на ... · Агроминистерството ще работи по Кодекс за ... · Измама със зърно чрез манипулиран кантар в ... · България е с най-разпокъсаната земя в ЕС · Всяка трета нива е с нов собственик · Депутатите ще гласуват промени в Закона за .... · От 1 юни 2016 г. се предвижда отваряне на