Измама със зърно чрез манипулиран кантар в ...


Измама със зърно чрез манипулиран кантар в ...
Измама със зърно чрез манипулиран кантар в кооперация в село Малко Враново.

Измама със зърно чрез манипулиран кантар в кооперация разкриха русенски и силистренски полицаи при съвместна акция,съобщи БНТ.

Задържани са двама мъже, които са се опитали да изнесат от стопанския двор в село Малко Враново 10 тона повече пшеница, отколкото е записано по документи. За измамата те използвали дистанционно управление, с което манипулирали кантара.

Кооперацията в село Малко Варното сключила договор за продажба на 500 тона пшеница с фирма от Шумен. Купувачът си наел транспортна фирма да достави зърното. Технологът на кооперацията заподозрял, че нещо не е наред на втория курс, който извършил камионът.

Оказало се, че в механичния кантар има монтирано електронно устройство, което се контролирало дистанционно от кола пред стопанския двор. Тук е бил паркиран автомобилът с двамата измамници, които чрез дистанционно управление са манипулирали кантара.

Полицията е задържала двама мъже – от Русе и от силистренското село Нова Черна. Щетата, която са щели да нанесат на кооперацията, е за 3000 лева.

Надвзетото количество пшеница е върнато за съхранение в стопанския двор. След приключване на разследването, кооперацията ще може да го продаде.

Източник: AgNews.BG

Други новини

· Картофопроизводителите ще получат 1,6 млн. лева · Преведени са 30 млн. лева за култури · Обезщетяват собствениците на земи · АИКБ предлага корекция в отдаването на земи · Фермери купуват земя на лизинг без самоучастие · НССЗ изготви над 2 850 проекта · ЕК настоя България да промени закона за земя · ДФЗ приема заявления по НПП 2014-2016 г. · Нивите в Шуменско поскъпнаха · Придобиване на земя по давност · Изпълнението на оперативните програми · Нов вид сделки доминира на пазара на земи · 55 точки са нужни за успех по мярка 4.2 · Обявено е второто класиране по мярка Г · Агрион предлага за продажба чрез търг земи · До 28 февруари е срока за пререгистрация на ... · Агроминистерството ще работи по Кодекс за ... · Земеделците ще ползват отстъпка за акциза · България е с най-разпокъсаната земя в ЕС · Всяка трета нива е с нов собственик · Депутатите ще гласуват промени в Закона за .... · От 1 юни 2016 г. се предвижда отваряне на